Pri náraze autobusu do návesu s drevom prišla o život jedna z cestujúcich

20.08.2005 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 20. augusta (TASR) - Jedna z cestujúcich podľahla po prevoze do nemocnice a ďalší piati, medzi nimi dve deti, sa zranili pri dopravnej nehode a...
Stará Ľubovňa 20. augusta (TASR) - Jedna z cestujúcich podľahla po prevoze do nemocnice a ďalší piati, medzi nimi dve deti, sa zranili pri dopravnej nehode autobusu, ku ktorej došlo v piatok 19. augusta popoludní pri Starej Ľubovni.

Na ceste I/68 zo Starej Ľubovne smerom na Chmeľnicu oproti benzínovému čerpadlu TANKOL narazil z doposiaľ nezistených príčin zvolenský autobus Karosa s 51-ročným vodičom do zadnej časti návesu nákladného auta Tatra 815 odstaveného pre poruchu pri pravom okraji vozovky. Cez prerazenú prednú časť autobusu vnikla dovnútra až po štvrtú radu sedadiel vedľa vodiča drevná hmota z návesu.
Požitie alkoholických nápojov u vodičov nezistili. Doba liečenia zranených cestujúcich, medzi nimi dvoj a šesťročného dieťaťa, si vyžiada od 7 dní do troch mesiacov. Škoda na nákladnom aute a rovnako na autobuse dosiahla po 100 tisíc korún.
 

Vyberte región